Sanitas Per Polonia

Sanitas per aquam - hälsa genom vatten – det är dags att ändra uttrycket till sanitas per Polonia - hälsa genom Polen! Tro inte att det bara är ett kaxigt skryt. Den polska turismens profil har genomgått en djupgående och ganska överraskande förändring. Landet som har hittills erbjudit en brokig turism, som hade ingenting mer än folkloren presenterad på ett ointressant sätt, har nu blivit ett centrum för hälsan, spa, estetisk medicin och vilokur av hög kvalitet! Kort sagt: vi specialiserar oss. Italienare har vackra, urgamla städer, berg och vackra kvinnor. Fransmän har chic kultur, köket, utmärkta sevärdheter men det är Polen som har platsen kända för välgörande påverkan på hälsan och skönhet.

Medi-tour Polen. Medicinsk turism, hälsoturism i Polen.

Våra kurorter samt spa, wellness och sanatorier står på högsta nivån och kan lätt tävla med de bästa i denna industri. Redan antikens folk brukade resa till ställen som ansågs vara välgörande för hälsan och skönhet. Man reste i spåren av källor som hade underbara egenskaper. Idag letar vi efter någonting annat: en bekväm fåtölj som står någonstans mitt i den vackra naturen. Vi letar efter lite lyx som vanligen betyder en skönhetssalong med ett stort utbud, en specialiserad personal och moderna preparat. Vi vill också gärna gå till en massagesalong eller en fitnessklubb. Vi ska hitta det alla just i Polen.

Medi-tour Polen. Medicinsk turism, hälsoturism i Polen.

Wellness

Namnet kommer från engelska orden: well being och fitness. Välbefinnande, bra form! Ordet är känt också i andra språk och vi använder ofta både ord och wellness anläggningar.
Wellness har blivit en viktig del av den polska turistindustrin. Den är så viktig att den har även fått egna branschfester och webbsidor. Industrin utvecklas och är inte rädd att locka rika och villiga turister från Europa. “Det gamla Europa” behöver en biologisk förnyelse! Och Europa hittar den i Polen. Den polska turistindustrin (som specialiserar sig i wellness) följer trenderna. Låt oss titta närmare på vad som är trendigt nu:

Förutsebarhet

Det polska ordspråket säger att man blir duktig efter att ha råkat ut för en olycka. Men inte när det gäller hälsan och skönhet! I detta fall säger det nyaste ordspråket att det är bättre att förutse än att hantera skador. Innan saker blir svåra att återställas, föreslår specialister att först gå händelserna i förväg. Kunder är medvetna och frågar om möjligheter, de letar efter en särskild långsiktig strategi för några år, de vill sköta sig själva även när det verkar att de inte behöver göra det just nu. De förtänksamma får möjlighet att koppla av, sänka stressnivå och vila. Bland nyheterna kan man hitta en turkisk badritual med ett mystiskt namn Hamam. Det är verkligen en underbar upplevelse. Ritualen inkluderar fyra grundelementen: vatten, jord, eld och luft. Kroppen och sinnet är lika viktiga. Hamam kombinerar bad med aromaterapi, verkar med ljus och värme. Låter dig koppla av.

Elektronisk SPA

Varje industri har upptäckt Internet för sig själv och använder nätet för att skaffa nya kunder. Vi uttrycker oss genom webbsidor, vi uttrycker oss i olika språk, vi uttrycker oss i det mest effektiva språket i världen: priset! Vi är både meddelsamma och moderna, vi är nära. Internet har blivit wellness industrins medium.

Medi-tour Polen. Medicinsk turism, hälsoturism i Polen.

Genomtränglighet

Estetisk medicin erbjuder också Spa och wellness produkter som i sin tur blir vänner med fitness. Specialister ur olika områden inom medicin ger råd angående spa eller fitness anläggningar. Vägar till sjukhus, fitness, Spa och skönhetssalonger genomkorsar varandra och skapar ett integrerat centrum för hälsan, skötsel och rengöring.

Vi reser runt för att söka nöje för både kropp och själ. Semester bör vara en chans att kunna koppla av och få tillbaka vår energetisk harmoni. Om vi samtidigt kontrollerar hälsan och genomgår några kosmetiska behandlingar, får vi en känsla att semester var verkligen välplanerad. Polen blir ett populär resemål eftersom vi erbjuder alla nyheter som finns på marknaden till överraskande förmånliga priser.