Att korrigera öronen – otoplastik

Efter näsa utgör de vanligaste orsaker till komplex. De kan vara för stora, för små, utstående... Öron bekymrar kvinnor, de bekymrar män. Årligen genomgår tusentals människor otoplastik (öronplastik)  - en behandling som korrigerar öron.  Utformning, storlek, placering gentemot skallen – det är genetiskt betingade faktorer och därför går de inte att utforma även under utvecklingstid. Om naturen utrustade oss med öron vars utseende vi vill ändra måste vi ”anlita” en skalpell. Vi lugnar ner de ängsliga – behandlingen är varken komplicerad eller smärtsam.

Medi-tour Polen. Medicinsk turism, hälsoturism i Polen.

Att inte vara som elefanten Dumbo


När det gäller öron är naturens generositet ingen glädje. I detta fall bör du besöka en klinik som specialiserat sig på plastikkirurgi. Där ska du få diskutera saken med en plastikkirurg eller en öronspecialist. Idag är vi inte tvungna att acceptera naturens dom över oss. Vi behöver inte leva med olika otrevliga smeknamn. Redan antikens folk genomgick behandlingar vars  syfte var att korrigera öron. Det är den gamla Indien som anses vara otoplastikens födelseort.  Det var Sushruta som tycks vara den förste som genomgick behandlingen. Avvikande öron är ett problem som i genomsnitt var femte man och var sjätte kvinna plågas av. Och de plågas svårt. Det kan vara ännu värre om barn eller jämnåringar bidrar till det. Problemet är nog inte en förlorad strid och kräver inte mogenhet. Även mycket unga människor kan genomgå behandlingen – man måste vara minst sex år gammal. Vi måste hålla i minnet att öronplastik är en kirurgisk behandling som inte är utan risker. I detta fall är risken mycket liten men man måste vara medveten om den och bestämma sig på behandlingen på en säker och berömd klinik.

Resultatet är permanent, vilket bäst gottgör för finansiella kostnader och smärtan. Priser för öronplastik är inte särkilt höga. De varierar mellan två och fyra tusen zloty, beroende på hur komplicerad behandling är. Behandlingen utförs i lokalbedövning så vi känner ingen smärta. Sårläkning tar från sex till tio dagar. Efter den tiden tas stygn bort. Det går inte att eliminera smärtan efter behandlingen men nuvarande läkemedel tar hand om detta. För att återkomma till formen måste man följa några grundläggande regler. Man måste skydda öron mot låg och hög temperatur samt stark vind. Vi måste vila och borde inte idrotta. Kanske bara schack eller bridge.


Välbefinnande kommer snabbt

Medi-tour Polen. Medicinsk turism, hälsoturism i Polen.

Behandlingen tar inte längre än några timmar om man räknar med den tiden då patienten förbereddas. Själva operationen tar vanligen inte mer än sextio minuter. Tiden motsvarar lektion på skolan tillsammans med en paus, så det inte är mycket lång tid för barn. För en erfaren kirurg är operationen ganska lätt.
Behandlingen börjar med ett elliptiskt snitt på ytterörats baksida. Öronbrosken blottläggs och då kan man skulptera dem genom snitt eller borttagning av små delar. Oroa dig inte att du ska få ett ärr. Nödvändiga snitt är dolda under huden.

Av alla behandlingar inom plastikkirurgi är öronplastik den enklaste och säkraste. Patienter kan också förvänta sig det bästa resultatet av operationen, sådana som läkarna hade föreslagit innan operationen. Medan resultat på t.ex. bröstoperationer kan ibland vara tvivelaktiga,  stärker ögonplastik ditt välbefinnande omedelbart. Ett lågt pris, en minimal risk och en psykologisk effekt är tillräckliga goda skäl för många att genomgå behandlingen. Vi blir gärna övertygade av de argumenten, eftersom det lönar sig att skaffa sig ett välbefinnande för hela livet.