Någonting för tanden - implantatbehandling

En inkomplett pianots klaviatur gör det praktiskt taget omöjligt att spela instrumentet. Och den ser alltid dålig ut. På liknande sätt omöjliggör brist på tänder att ha ett fullständigt komfortabelt liv. En sådan brist orsakar komplex och berövar livet glädje. Det är inte bara skam och estetiska skäl som gäller. Problem med hälsan, problem med att äta och många andra besvär påverkar människor som har förlorat sina naturliga tänder. Tandläkarvetenskap har hanterat det här problemet i årtionden men det har aldrig givit en tillfredsställande lösning. Tack vare tekniska och vetenskapliga framgångar har implantatbehandling närmat sig till en lösning som är nästan utan begränsningar. Den har fördelar som traditionella metoder saknar, den saknar nackdelar som traditionella metoder har alltid haft och ska fortfarande ha. Har vi att göra med idealmetoden? Inte än, men allt tyder på att vi kan snart få den.

Medi-tour Polen. Medicinsk turism, hälsoturism i Polen.

Den här typen av behandling blir alltmer populär och tillgänglig – också när det gäller finansiella resurser av en vanlig konsument. Kostnaden för ett implantat av en tand ligger på genomsnittligt tre tusen zloty. Ett uppskruvat pris? Inte precis. Om man summerar ihop utgifter för regelbundna besök hos tandläkare, kostnader för behandling av sjukdomar som bristen på tänder orsakar samt personliga utgifter visar det sig att behandlingspriset inte är så stort. Låt oss se sanningen i vitögat.  Hittillsvarande behandlingsmetoder är billigare men de saknar en hel del fördelar som implantatbehandling har. Vad är implanter? Deras längd varierar mellan åtta och sexton millimeter medan deras tjocklek är mellan två och sex millimeter. Vanligtvis tillverkas de av titan som är ett utmärkt hållbart och biokompatibelt material. Det orsakar inte allergiska reaktioner. Dess närvaro i kroppen är neutral för organismen och därför riskfri. Tandimplantat är en skruva som placeras i patientens kropp efter att ha borrat ett hål i benet. Det som är viktigt är att implantat placering kräver inte att få närbelagda tänder slipade.

Förmodligen  undrar ni redan om det gör ont? Nej! Behandlingen utförs i lokalbedövning så att patienten känner praktiskt taget ingenting. En specialiserad kirurg eller en periodontologi specialist gör så att allt går snabbt, effektivt och verkligen smärtfritt. Tandläkarebesök associeras oftast med förskräckliga scener och smärta... Sluta! När det gäller den här behandlingsmetoden bör du hålla din fantasi i styr eftersom det finns inga grunder för den. Modernt tandläkarvetenskap är lång ifrån sin begynnelse då varje behandling verkligen var smärtsam. När det gäller implantatbehandling finns det inte en sådan risk. Efter 4-6 månader, när implantatet har blivit integrerat i benet, börjar tandtekniker sitt jobb. Beroende på fallet och behov ska han föreslå att tillverka en krona, en bro eller en protes.

Medi-tour Polen. Medicinsk turism, hälsoturism i Polen.

Fördelar med implantatbehandling kan man dela upp i de som har med hälsan att göra och personliga fördelar. Först och främst håller implantat tallbaka de sjukdomar som orsakas av brist på tänderna . De skyddar också mot skador. De påverkar talapparaten – brist på tänderna ändrar ofta röstens ton och klangfärg, vilket ibland kan vara ganska besvärligt. Vidare kan man en gång till trivas med maten och behöver inte akta sig för vad man äter och hur man gör det. Hygien som är så viktig för att bevara hälsan och ett fint utseende är också mycket lättare med implantat. I motsats till andra metoder är implantat mycket stabila och hållbara. Det är lätt att rengöra dem och ge tänder tillbaka deras perfekt utseende. Friskt och vitt. Man värderar att metodens effektivitet är nära hundra procent. Bara en av fyrtio behandlingar resulterar i att kroppen stöter bort implantat.

Implantat anpassas till andra tänders naturliga färg och form. De skiljer sig inte från resten av tänderna och komponeras med dem i en perfekt enhet.  Man känner dem inte heller. Det som är också viktigt är att de återför självförtroendet. Att äta eller att le slutar vara besvärligt. Det är viktigt eftersom implantatbehandling har psykologisk effekt som är svårt att överskatta. Utseendet, hälsan, komforten – implantatbehandling är alla de begreppen, ett modernt sätt att höja livskvaliteten.