podkarpackie

Medi-tour Polen. Medicinsk turism, hälsoturism i Polen.

Ett land av frihet

En magisk plats, en symbol för frihet och ekologi. Ett mekka för hippies och alla människor som uppskattar sin självständighet. Här kan man uppleva ett äventyr, träffa fascinerande människor och andas frisk luft. Bieszczady är mytiska berg och deras myt lockar ständigt nya generationer. I Bieszczady finns det många tillfällen att fjällvandra såväl som utöva vatten- och vintersporter. Dessutom har man en möjlighet att njuta av vild, orörd natur som tyvärr har blivit en raritet i Polen. Bieszczady är en del av Karpaterna och utsträcker sig på en yta på 1560 kvadratkilometer. Det är karakteristiska mjuka sluttningar, gröna skogar och unik natur som lockar stadsbor till detta underbara område. Träd som oftast förekommer i Bieszczady är bokar, lönnar, silvergranar och alar. Denna sammanställning garanterar ett pittoreskt landskap. Här kan man också stöta på många unika växtarter av vilka fyrtio är fridlysta.
Om  man promenerar i Nationalparken Bieszczadzki kan man också stöta på olika djur – både stora och små. Det kan vara visenter, brunbjörnar, vildsvin, vargar och hjortar. Om man tittar upp mot himmelen kan man se kungsörnar, järnsparvar och piplärkor. Till alla fjällvandrare rekommenderar vi både Bieszczady och Låga Beskiderna – här finns flest tillrättalagda stigar. I detta område finns också olika landskapsparker. Det är bland annat Landskapsparken Wetliński och Landskapsparken Doliny Sanu som sägs höra till de vackraste reservaten i Polen. I Låga Beskiderna finns landskapsparken Jaśliski medan i regionen Pogórze Przemyskie finns två landskapsparker: Gór Słonych och Pogórza Przemyskiego.

En kedja av småstäder - Solina

Medi-tour Polen. Medicinsk turism, hälsoturism i Polen.

Vojvodskapet Podkarpackie är dock inte bara en plats för beundrare av unika djur, växter och ödemarken. Om du tröttnar på att beundra naturen eller svettas av ansträngning på turistleder kan du koppla av vid sjön Jezioro Solińskie. Entusiaster av vattensporter kan i sin tur testa olika skidliftar som finns i Ustrzyki Dolne, Ustrzyki Górne och Cisna, på sluttningar av bergen Huczela och Stefkowa Góra. Bergen, den största turistattraktionen i vojvodskapet är dock inte den enda. Om du tänker besöka detta område kom ihåg att det också är värt att bevista följande orter: Iwonicz, Jarosław, Krasiczyn, Krosno, Leżajsk, Łańcut, Przemyśl, Przeworsk och Sanok. Det som är typiskt för dessa småstäder är deras unika atmosfär, långsammare livstempo och olika lokala seder samt turistattraktioner. En vistelse här kan vara en helt ny upplevelse.

Kyrkor

Medi-tour Polen. Medicinsk turism, hälsoturism i Polen.

I vojvodskapet finns det också många sakrala sevärdheter. Till dem hör bland annat den äldsta gotiska träkyrkan i Haczów och en ortodox kyrka i Komańcza. En annan plats som är värd att besöka är Łańcut. I denna stad finns ett slott som tillhörde adelsläktet Lubomirski och byggdes på 1600-talet. Det är en attraktiv plats inte bara för vuxna utan också för barn som kan se många gamla hästvagnar och ett vagnslider.

De viktigaste kurorterna:

Horyniec-Zdrój,

Iwonicz-Zdrój,

Polańczyk,

Rymanów-Zdrój